Арома /Билкова/ сауна

Арома сауна, позната и като билкова сауна, в хотел Минерал Ягода

Ароматичната сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Това е дървена ароматична сауна с електрически нагревател (50°C). Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.

Билкова сауна има по-мека топлина от финландската и както подсказва името, в нея се използват сушени билки. Чрез вливане на билките с вода, имаща положителен и успокояващ ефект, който е от полза за дихателните пътища. Както при другите сауни, билковата сауна има ползи за здравето – помага за повишаване на защитата срещу респираторни инфекции, укрепване на имунната система. 

Страдащите от разширени вени могат да помогнат за облекчаване на симптомите, като същевременно използват билковата сауна заедно със студени душове. Комбинирането и на двете ще помогне за подобряване на кръвообращението. Отново както и при други сауни, може да се помогне за възстановяване и проблеми, свързани с мускулите и връзките.

Повечето билкови сауни използват различни вносни и местни билки и цветя. Популярният избор са лавандула, градински чай, мащерка, мента и лимонена трева. Те са световно известни със своите естествени лечебни свойства.

 

Мъж релаксира в билкова сауна, хотел Минерал Ягода

-5% ОТСТЪПКА

за резервации направени през сайта

за минимум 2 нощувки

ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

ПРОМОЦИИ