Душ Шарко

Душ Шарко има за цел да увеличава притока на кръв към всички органи и системи. В зависимост от температурата на водата, ударната струя повишава или намалява тонуса на набраздените (скелетните) мускули и кръвоносните съдове, възбужда или инхибира процесите, протичащи в централната нервна и ендокринната система, и повишава или понижава кръвното налягане. Душът способства за изхвърляне на токсичните вещества, оказва общоукрепващо и седативно въздействие, притежава тонизиращ ефект. Процедурата използва един или два водни потока с високо налягане, като ги насочва срещу съответната част на тялото.

Душът Шарко действа като силен тоник на кожата и съединителната тъкан, намалява целулита, подобрява връщането на лимфата, стимулира метаболизма и укрепва сърдечно-съдовата система.

Процедурата често се използва като превантивна – за укрепване на защитните сили на организма, както и за отпускане на мускулите след интензивни спортове. В козметологията методът се използва активно като ефективно средство за борба с целулита – кожата след курс на лечение става по-гладка, стегната и еластична. Освен това жените с удоволствие откриват минус в сантиметри върху проблемните зони по тялото. Процедурата подобрява отстраняването на излишната вода и крайните продукти от метаболизма от тялото, възстановява енергията и подобрява физическото и духовното благосъстояние.

Струва си да се отбележи, че разширените вени също са относително противопоказание. Въпреки това, в този случай е възможно да се извърши тази процедура, но при условие, че струята вода няма да засегне проблемните зони на крайниците.

-5% ОТСТЪПКА

за резервации направени през сайта

за минимум 2 нощувки

ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

ПРОМОЦИИ