Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАСТАНЯВАНЕ В БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“

Резервация в БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  може да направите по един от следните начини:

 • През официалния сайт spahotelmineralyagoda.com, чрез интегрирания модул за резервации;
 • На e-mail: marketing@spahotelmineralyagoda.com или телефон 042/959595
 • На място в хотела.

След като получим и обработим Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас, за да потвърдим възможността за настаняване.

Заявката за резервация следва да съдържа следната информация: името и фамилията на госта, националността му, точни дати на пристигане и заминаване, телефон и имейл за обратна връзка, вида на стаята, брой стаи, брой гости.

Потвърждение за направената резервацията ще получите на посочен от Вас e-mail. В него ще са описани типа и броя на резервираните стаи, датата на настаняване и напускане на хотела, броя на възрастните и децата, посочени в заявката за резервация, както и дължимата сума. Моля, след като я получите потвърждението, внимателно да се запознаете с информацията за Вашата резервация и да се свържете с нас, в случай че е необходима корекция.

В e-mail с потвърждението или чрез проформа по преценка на хотела, като изискуем гарантиращ депозит, може да бъде посочена сума, която следва да платите авансово преди настаняването. Не по – късно от 5 (пет) дни след изпращането на нашия e – mail (освен ако не е договорен друг срок), клиента следва да плати посоченият изискуем депозит. Остатъкът от сумата на цялата Ви резервация може да се заплати на място в хотела, освен ако не са договорени други условия или в офертата не е посочено друго изискване.

Като изискуем гарантиращ депозит при резервации касаещи пакетни и празнични предложения, по преценка на хотела, може да бъде посочена сума в размер на 100 (сто) % от сумата на резервацията. Не по – късно от 5 (пет) дни след изпращането на нашия e – mail (освен ако не е договорен друг срок), клиента следва да плати посоченият изискуем депозит.

След като получим сумата по гарантиращият депозит, на посоченият от Вас e-mail ще изпратим фактура за постъпилото плащане, а Вашата резервация ще се счита за валидна и окончателно ПОТВЪРДЕНА. Молим да имате предвид, че при банково плащане сме за задължени да издадем фактура на името на платеца. За тази цел ще бъде изискано от Вас да предоставите необходимите за целта реквизити за издаване на такава на физическо или юридическо лице.

Ако  след изпращане на необходимата информация по резервацията, плащането не бъде извършено в рамките на описания срок, хотелът запазва правото си да анулира направена резервация.

При правенето на резервация  в БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“   се счита, че клиента се е запознал с настоящите общи условия и е съгласен с тях.

Резервации приети по телефон, електронна поща или през нашият сайт се считат за възникващо договорно отношение.

Извършеното разплащане се счита за пълно приемане на тези общи условия за пребиваване в нашия хотел.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛИРАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ

 • Ако желаете да анулирате направена от Вас резервация, това може да стане по един от следните начини:
  – на телефони: 042/ 95 95 95 или 042/95 95 96
  – чрез e-mail: marketing@spahotelmineralyagoda.com
 • 20 (двадесет) или повече дни преди датата на настаняване , ако клиента желае да анулира потвърдена резервация, няма да дължи неустойка и сумата платена, като гарантиращ депозит ще му бъде възстановена в срок до 30 работни дни след анулацията.
 • При анулация в срок от 20 (двадесет) до 10 (десет) дни преди датата на настаняване или в случай на непристигане в деня на настаняването, клиента дължи неустойка в размер на 50% от сумата платена като гарантиращ депозит.
 • При анулация в срок по-кратък от 10 (десет) дни преди датата на настаняване или в случай на непристигане в деня на настаняването, клиента дължи неустойка в размер на сумата платена като гарантиращ депозит, а резервацията ще се счита за анулирана.
 • БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, независещи от хотелиера, причини. В тези случаи хотелиерът:
  – Предлага настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени.
  – Възстановява платения от клиента депозит в срок не по-кратък от 30 (тридесет) работни дни, считани от датата на получаване на писмено искане за това от туриста, като не дължи неустойка на същия.

ПРОМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИЯТ

Ако желаете да промените Вашата резервация след като сте получили потвърждение, ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем. Молим да се свържете с нас:

– на телефони: 042/ 95 95 95 или 042/95 95 96
– чрез e-mail: marketing@spahotelmineralyagoda.com

 

УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

Часове за настаняване и освобождаване на стаите:

– Настаняване: след 14:00 ч.

– Освобождаване на стаите: до 12:00 ч.

– При по-късно освобождаване на стаята се заплаща допълнителна такса, както следва:– при освобождаване на стаята до 18:00 часа се дължи такса, в размер на 10 лв/час.

– при освобождаване на стаята след 18:00 часа се дължи заплащане в размер на 100 (сто)% от стойността на нощувката.

Късно освобождаване на стаите е възможно само след потвърждение от страна на хотела, спрямо заетостта за конкретна дата.

Резервациите се пазят до 24:00 ч. на съответния ден на пристигане.

Децата до 6,99 години се настаняват безплатно на допълнително легло в двойна стая, при наличието на двама пълноплащащи възрастни.

Децата навършили 6 години, но ненавършили 12 години се настаняват в двойна стая срещу доплащане от 20 лв/ден на допълнително легло на база нощувка /и закуска /при наличието на двама пълноплащащи възрастни.

Децата навършили 12 години, но ненавършили пълнолетие (18 години) се настаняват в двойна стая срещу доплащане от 50 лв/ ден на допълнително легло на база нощувка /и закуска/ при наличието на двама пълноплащащи възрастни.

Настаняване на трети възрастен на допълнително легло в апартамент доплаща 50 лв/ден.

Настаняване на трети възрастен на допълнително легло във фамилна стая доплаща 50 лв/ден.

При настаняване на възрастен и дете в двойна стая на редовни легла, отстъпка от цената на стаята не е предвидена.

В хотела не се приемат домашни любимци.

Настаняването в хотела става посредством представяне на лични документи, удостоверяващи самоличността на гостите.

Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма. Тази информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с направените резервации и няма да бъде предоставяна за други цели.

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

Цените за настаняване в БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  са посочени на официалния сайт на хотела: www.spahotelmineralyagoda.com

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

 • В брой в хотела /в български лева/.
 • С дебитна или кредитна карта в хотела.

С банков превод по следната банкова сметка в лева:

BG75FINV91501017017683

BIC: FINVBGSF

Банка: Първа Инвестиционна Банка

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

 

 • в БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  се задължава да предостави на гостите на хотела в пълен размер заявените и заплатените от тях услуги.
 • Суми за заявени, но неизползвани изцяло или частично услуги по вина на гостите на хотела, не се възстановяват.
 • в БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  не носи отговорност за вреди, причинени от действия на трети лица.
 • Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги, трябва да бъдат предявени от клиента на място в хотела с цел отстраняване на слабостите. Предявяването става в писмена форма.
 • Всички цени, обявени в сайта на хотела www.spahotelmineralyagoda.com, както и описани в e-mail съобщенията на хотела са в български лева с включен ДДС и туристически данък.
 • Допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена за нощувка и трябва да бъдат заплатени отделно при освобождаване на стаята.
 • Хотелът не носи отговорност за: откраднати вещи от стаите, Лоби и СПА центъра на хотела или други прилежащи площи, които се съхраняват извън сейфовете, разположение на рецепция, както и за щети причинени от трети лица.
 • В стаите на БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“  не се допуска пушене, според разпоредбите на националното законодателство. Затова в случай на констатирано несъответствие с тях, хотелът запазва правото си да наложи, без предварително уведомление, такса в размер на 100.00 лв.
 • Гостите на хотела следва да спазват общоприетите норми на добро поведение по време на престоя си в хотела. Всички разходи за нанесени материални щети на хотела се заплащат от причинилите ги лица.
 • БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“ не носи отговорност за лица под 18 години оставени без надзор. Всеки гост е длъжен да не оставя децата си без надзор на територията на БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“
 • По всички спорове и правни въпроси, неуредени с настоящите Общи условия и възникнали във връзка с използването на сайта www.spahotelmineralyagoda.com , задължителни са разпоредбите на законите на Република България.

ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСТВИТКИ

 • С посещаването на сайта www.spahotelmineralyagoda.com, потребителите се съгласяват бисквитки от него, негови партньори и рекламните платформи използвани от него да бъдат поставяни на устройствата им.
 • Ако потребителя не желае да бъдат поставяни бисквитки на неговото устройство, той може да направи това от настройките на софтуера, с който отваря настоящия сайт www.spahotelmineralyagoda.com, като в такъв случай не може да се гарантира пълното и акуратно функциониране на сайта.
 • Потребителя се счита за уведомен по отношение на неиндивидуализираното проследяване на неговото поведение на сайта и в интернет при посещение, резервация, записване, преминаване от друг сайт и др. от страна на www.spahotelmineralyagoda.com

ПРАВА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

 • Съдържанието на уеб сайта www.spahotelmineralyagoda.com е обект на запазени авторски права по Закона за авторското право и сродните права..

БАЛНЕО/МЕДИКЪЛ СПА/ КОМПЛЕКС „МИНЕРАЛ ЯГОДА“ си запазва правото да променя информацията в тази страница и Общите условия по всяко време. Въпреки, че се полагат всички усилия за предоставяне на вярна и точна информация, това не винаги може да бъде гарантирано.

 

-5% ОТСТЪПКА

за резервации направени през сайта

за минимум 2 нощувки

ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

ПРОМОЦИИ