Електролечение

Терапевтичното им действие се разделя на дразнещо и потискащо, като зависи от честотата им. В организма НЧТ влияят на електрически възбудимите структури – нервите и мускулите. Този процес се реализира чрез промяна в заряда от двете страни в тяхната електровъзбудима мембрана. Някои токове се използват за стимулация на мускули със запазена инервация, други – за такива с нарушена такава. Второто основно приложение е за обезболяване, със или без добавяне на обезболяващи медикаменти.

Лечебно действие на нискочестотните токове: за електростимулация , противовъзпалително, аналгетично, трофично, антиспастично, ексцитомоторно, разнасящо,съдоразширяващо и др.

Терапевтично действие – Интерферентните токове /ИФТ/ са широко използвани заради тяхната добра поносимост, проникване и възможност за работа с по-високи интензитети. За разлика от нискочестотните токове, тук се избягват по-малкото проникване, дразнене и болка, при малка сила на тока. ИФТ има дълбоко проникване, обезболяващо, разнасящо действие, стимулиращо мускулатурата, подобрява периферното кръвообращение и др.

Лечебно действие на средночестотните токове: Действат стимулиращо на мускулатурата, обезболяващо, подобряват кръвообращението, тъканния метаболизъм и отделянето на БАВ /ацетилхолин,хистамин/, което създава условия за противооточен, противовъзпалителен и аналгетичен ефект, стимулира зарастването на костите, намалява тонуса на спастичната мускулатура и др.

Терапевтично действие: Късовълновата терапия е метод за лечение с токове с висока честота и напрежение. Високо честотното поле генерира вихрови токове в третираните тъкани, които водят до молекулярни възбуждения и преобразуват електрическата енергия в топлинна директно в тъканите. При късовълновата диатермия за лечение на различни състояния се прилага електромагнитна енергия с честота 27,12MHz. Тя генерира дълбока топлина, с болкоуспокояващ ефект, мускулна и ставна релаксация и др.

Лечебно действие на УВЧ се основават на създадената, дълбоко, ендогенна топлина, без да повлияват на  йонно-динамичните процеси в нервната мембрана, не дразнят моторните и сетивни нерви, имат болкоуспокояващо, противовъзпалително, трофично, антиспастично и др. действия.

Терапевтично действие: Микровълновата терапия е метод за лечение с електромагнитно поле със свръхвисока честота. В лечебната практика се използва МВ-енергия с дължина на вълната от 100 до 1 см и честота от 300 до 30 000 MHz. При МВ терапия електрическата енергия се превръща в топлинна в тъканите, предназначена за лечение на скелетни заболявания и възпаления.

Лечебно действие на МВ  се основава на техния топлинен и специфичен ефект: създават ендогенна топлина, избирателна хиперемия, трофично и антиспастично действие, противовъзпалително и аналгетично действие и др.

Ултрафонофореза /УФФ/

Терапевтично действие: Ултразвуковите вълни представляват механични, вълнообразно разпространяващи се колебателни движения на материалната среда с честота 20 000 Hz-20MHz. Ултразвуковите/ УЗ / апарати са на принципа на обратния пиезоелектричен ефект. Лечебното действие на УЗ се дължи на биофизичните му ефекти: топлинен-поглъщане на УЗ акустична енергия от тъканите и превръщането и в топлина, кавитация-кухини, така наречените кавитационни мехурчета, тиксотропен-разрехавяващ, химичен ефект.

Лечебно действие на УФФ- Аналгетично, противовъзпалително, трофично, имуностимулиращо, хиперемиращо, фибринолитично, резорбтивно и др.

-5% ОТСТЪПКА

за резервации направени през сайта

за минимум 2 нощувки

ПАКЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

ПРОМОЦИИ