Хидромасаж

Хидромасажът е терапевтична техника, включваща използването на вода и струи под налягане, за да подпомогне масажа на мускулите и другите меки тъкани в тялото. Джакузито използва струи с хидро налягане, които могат да се регулират според вашите предпочитания, температурата на което може да контролирате според Вашите предпочитания. Използваме минерална вода и стандартно я поддържаме между 38 и 40 градуса.

При хидромасажа лечебното съчетание на потапянето с топла вода и терапията с масаж се обединяват, създавайки мощна комбинация от ползи. Хидромасажът може да предложи следните предимства: Подобряване на кожата, по-добра циркулация, по-здрава сърдечна функция, облекчаване на болката, всички предимства на масажа, всички предимства на горещите вани

Подобряване на кожата – Установено е, че само масажната терапия подобрява кръвообращението, което може да придаде на кожата здрав и блестящ вид. По-специално хидромасажът се оказа полезен за хора с по-сериозни кожни заболявания като ефективно намалява белези, необичайна пигментация, зачервяване и възпаление при пациенти с изгаряния.

По-добра циркулация – Подобрената циркулация, която хидромасажът предлага, може да ви даде не само здравословен блясък: Едно италианско проучване установи, че хидромасажът намалява симптомите на хора с неправилна циркулация на краката, дори повече, отколкото използването на компресионни чорапи.

По-здрава сърдечна функция – Дори хората с тежки здравословни състояния могат да намерят облекчение с хидромасаж. Руските изследвания показват, че хидромасажът под вода е подобрил клиничното състояние на 70% от пациентите с инфаркт. При тези състояния е задължително да се ползва по контрола на лекар.

Облекчаване на болката – Чрез месене на мускулното напрежение, облекчаване на натиска в ставите и поддържане на цялото тяло, хидромасажът е в състояние да облекчи много различни видове болка. Хидромасажът може да помогне за облекчаване на болката при хора с фибромиалгия, възпалени мускули или различни форми на хронична болка.

Всички предимства на масажа – Като форма на масаж, хората, които изпитват хидромасаж, могат да изпитат всички предимства на стандартния сух масаж. Могат да бъдат полезни за: Безпокойство, Главоболие, Храносмилателни проблеми, Безсъние предизвикано от стрес, Напрежения или наранявания на меките тъкани , Спортни наранявания, Синдром на миофасциална болка

Всички предимства на горещите вани – Тъй като хидромасажните процедури се провеждат, докато клиента е потопен в топла вода, има смисъл хидромасажът да предлага същите предимства, каквито правят горещите вани . Те могат да осигурят: Намален стрес, Релаксация, Облекчаване на болката, Подобрен сън, По-ясна кожа.
Хидромасажът може да бъде от голяма полза за най-различни хора. Независимо дали търсите намалена болка, по-добра циркулация, по-блестяща кожа или просто дълбока релаксация, шансовете са, че хидромасажът може да помогне.