ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ НА подводно струевият масаж и хидромасажната вана

Основните ефекти от провеждането на подводно струевият масаж и хидромасажната вана :
релаксира тялото и отпуска мускулатурата, намалява напрежението и стреса
подобрява кръвообращението и микроциркулацията в тъканите подпомага дренирането на тъканите и изхвърлянето на отпадните продукти от метаболизма премахва умората и подобрява общия тонус подпомага процесите на регенерация и възстановяване след травми.

ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ НА подводно струевият масаж и хидромасажната вана: Терапията подобрява кръвообращението, еластичността на кожата, както и мускулния тонус. Подводният струев масаж помага за премахването на напрежението и стреса, намаляването на целулита и на излишните килограми. Може да бъде използван ефективно за терапия на цялото тяло или на отделни части от него, за цялостна релаксация, отслабване и тонизиране. Тази специална терапия е подходяща за опорно-двигателния апарат и за нервната система, активира метаболизма и подобрява храносмилането.

НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА БИЛКОВИТЕ ВАНИ:

В рамките на по-малко от половин час (оптималното време за престой във ваната е около десет до двадесет минути) забравете за всички проблеми, ангажименти, предстоящи задачи и оставете топлата вода да сътвори своята магия.

Лечебни свойства на ваните: Ваните играят важна роля в грижата за тялото. Водата не само почиства от замърсяването с прах и пот, но ободрява, тонизират, премахва умората, дарява усещането за комфорт и енергия, обновление и свежест. Водата прави кожата еластична, копринено мека и гладка. А заедно с екстракти от билки, полезни добавки и ароматни масла сътворява чудеса.

Лечебните свойства са неоспорими, защото полезните вещества проникват в епидермиса и чрез кръвта и лимфата в целия организъм.

Това много зависи от температурата на водата във ваната .Топлата или неутралната вана е от 34 до 37 градуса, отнема нервното напрежение и умората, като действа отпускащо. Освен това успокоява, затова е най-подходящо е да се взема преди съня.

Водата въздейства на кожата, а оттам и на целия организъм. Това е възможно, тъй като тя е богато снабдена с кръвоносни съдове и рецептори, които предават на мозъка ни усещането за топло и студено. И колкото по-голяма е температурната разлика, толкова по-силна е нейната реакция. Водолечението въздейства на периферната нервна система, кръвообръщението , оросяването на различните органи, забавя и ускорява обмяната на веществата.

Добавянето на лечебни растения, билки или етерични масла към водата подпомага допълнително постигането на оптимален ефект.

Не на последно място трябва да знаете, че билковите вани не се препоръчват при хипертония, стенокардия, както и при наскоро прекаран тромбофлебит, кожни болести в остър стадий, тежки чернодробни и бъбречни заболявания, склонност към кръвоизливи или при инфекциозни заболявания, както и при злокачествени заболявания в напреднал стадий.

антиоксидантен ефект: подпомагат детоксикацията на организма, като в същото време стимулират имунната система

антимикробен ефект: някои субстанции се отличават с доказана ефектив-ност срещу редица бактерии, гъбички или вируси и се прилагат най-често при кожни инфекции

противовъзпалителен ефект: действат по различни механизми, като намаляват локалните възпалителни процеси (при кожни разранявания)

аналгетичен ефект: редица субстанции действат като природни обезболяващи средства и се прилагат при някои форми на артрит и други ставни заболявания, главоболие, болка, свързана с предменструалния синдром

седативен ефект: добавянето на определени лечебни растения във водата оказва изразен отпускащ и седативен ефект, улеснявайки заспиването.