СПА съоръжения

Финландска сауна

Финландската сауна е един традиционен, ефикасен и безопасен метод за премахване  на токсините в тялото чрез потене. Температурата която се поддържа в нея е между  80 до 100 °C, като по този начин се повишава и температурата на нашето тяло. Това  от своя страна стимулира потните жлези и предизвиква дълбоко изпотяване. Потта е  99% вода, но останалия един процент съдържа някои сериозно нежелани токсини,  като никел, мед, олово, натрий, живак и множество химикали.

Когато температурата на нашето тяло се покачи, нашите кръвоносни съдове се  разширяват и циркулацията на кръвта се увеличава. Това усилва естествените  оздравителни процеси в нашето тяло, като по този начин успокоява болките в  ставите и мускулите ни и ускорява  зарастването на натъртвания и порязвания.  Изследвания показват, че ако използвате суха сауна само за 10 минути след  тренировка, може значително да ускорите възстановяването на нашето тяло.
– За гостите на хотела се предлага безплатно
– През Зимния период, влиза в цената на дневната СПА карта
– При желание за ползване на финландската сауна самостоятелно – Цената е 15 лв.

Парна баня

Парната баня е помещение, което се затопля с помощта на пара. Хората я използват  за релаксация, облекчаване на някои медицински състояния, детоксикация или като  част от разкрасителни процедури.

– За гостите на хотела се предлага безплатно
– През Зимния период, влиза в цената на дневната СПА карта
– При желание за ползване на парната баня самостоятелно – Цената е 15 лв.

Ползи на парната баня

Шоково ведро

Шоково ведро е контрастен душ. След посещение на Сауна или Парна баня клиента се облива със студена вода. Тази огромна амплитуда на температурата действа изключително силно за сърдечно-съдовата система и поради това не се препоръчва за хора със слабо сърце. За други обаче контрастният душ увеличава метаболизма, укрепва имунитета и помага за възстановяване на мускулите след интензивна тренировка.
– За гостите на хотела се предлага безплатно
– През зимния период, влиза в цената на дневната СПА карта

Релакс зона

Релакс зоната е място за отпускане и почивка. Приглушена светлина и музика помагат за пълното възстановяване на организма.  Тук ви се предоставя спокойствието да полежите, да почетете или да поспите след многото процедури, през които току що сте преминали.

– За гостите на хотела се предлага безплатно
– През Зимния период, влиза в цената на дневната СПА карта

Арома сауна

Ароматичната сауна се основава на терапевтичния ефект на ароматите върху целия организъм. Това е дървена ароматична сауна с електрически нагревател (50 градуса по Целзий). Тя е идеалната комбинация от водна пара и ароматни етерични масла, които подсилват ефекта на обикновената суха сауна. Вдишването на лавандула, смирна или евкалиптова есенция е препоръчително за белите дробове и дихателните пътища.
Билкова сауна има по-мека топлина от финландската и както подсказва името, в нея се използват сушени билки. Чрез вливане на билките с вода, имаща положителен и успокояващ ефект, който е от полза за дихателните пътища. Както при другите сауни, билковата сауна има ползи за здравето, помага за повишаване на защитата срещу респираторни инфекции, укрепване на имунната система. Страдащите от разширени вени могат да помогнат за облекчаване на симптомите, като същевременно използват билковата сауна заедно със студени душове, комбинирането и на двете ще помогне за подобряване на кръвообращението. Отново, както и при други сауни, може да се помогне за възстановяване и проблеми, свързани с мускулите и връзките.
Повечето билкови сауни използват различни вносни и местни билки и цветя. Популярният избор са лавандула, градински чай, мащерка, мента и лимонена трева. Те са световно известни със своите естествени лечебни свойства.

Препоръчителното време за престой е  20-30 мин.
Цена 30 мин – 15 лв.

Солна стая

Солната стая е един от най-природните начини за подобряване на здравето, който въздейства  върху дихателни, кожни заболявания и психически разстройства.

****
Цена за възрастни – 15 лв./40мин.

Цена за деца – 8 лв./20 мин.

Допълнителна информация

Инфраред сауна

Инфрачервената (инфраред) сауна е ефективно средство за  естествено лечение и  профилактика. Инфрачервената светлина има способността да прониква в човешката  тъкан, което от своя страна води до множество ползи за здравето.

При този вид сауна, помещенията се затоплят, чрез инфрачервени лъчи, както  подсказва и самото име. Те са вградени в специални за целта тела и достигат  температура от 40 до 60 ℃. Тя е за предпочитане, ако сега започвате да се  запознавате със сауните като цяло. Лъчите проникват от 2 до 7 сантиметра и не  влияят на хората със сърдечни проблеми или на тези с високо кръвно налягане.
Цена – 10 лв./30 мин.

Йонна детоксикация

Доброто здраве започва с детоксикацията.
Всички болести са причиняват от натрупаните токсини в човешкото тяло. Всички токсини се извличат от тялото през стъпалата.

Йонна детоксикация -30 лв./ 30 мин.

Допълнителна информация