Масажи, козметични процедури и разкрасителни терапии

Душ ШАРКО

ДУШ ШАРКО има за цел да увеличава притока на кръв към всички органи и системи. Контрастът в температурата на водата тонизира и има възстановяващ ефект. В зависимост от температурата на водата, ударната струя повишава или намалява тонуса на набраздените (скелетните) мускули и кръвоносните съдове, възбужда или инхибира процесите, протичащи в централната нервна  и ендокринна система, и повишава или понижава кръвното налягане. Душът способства за изхвърляне на токсичните вещества, оказва общоукрепващо и седативно въздействие, притежава тонизиращ ефект.

Процедурата използва два водни потока с високо налягане, като ги насочва срещу съответната част на тялото.
Душът Шарко действа като силен тоник на кожата и съединителната тъкан, намалява целулита, подобрява връщането на лимфата, стимулира метаболизма и укрепва сърдечно-съдовата система.

Цена 30 лв. – 20 мин.

Информация за душ "ШАРКО"

Циркулярен /иглен душ/швейцарски душ/

Циркулярен душ е устройство, даващо възможност за точков масаж на цялото тяло посредством система от малки отвори , състои от два серийно включени контура. При правилен подбор на температурата, с помощта на смесителя , устройството предизвиква релаксиращо и отпочиващо въздействие.

Лечебното въздействие: Циркулярния душ представлява не само класически хидромасаж, но е възможно внезапно динамично редуване на струята с топла и студена вода, и нейното въздействие на повърхността на тялото, подобрява кръвообращението на повърхността на тялото, влияе на мускулатурата, има рефлекторно въздействие на централната нервна система, засилва метаболизма и способства за преустройването на организма от катаболично към анаболично  състояние.

Циркулярният (швейцарски) душ е водна процедура с помощта на кръгла поставка  която е оборудвана с тръби за водоснабдяване във вертикално и хоризонтално положение от всички страни. По тръбите има малки отвори за изтичане на водата . Тънки водни струи се подават под налягане и масажират добре тялото от всички страни. Процедурата продължава от 15 до 20 минути. Кръговият душ обикновено е  с температура на  водата, около  35 ° C. Интензивността на налягането на водата се променя, с цел да се отпусне тялото както и да се повиши мускулният тонус . Процедурата , облекчава напрежението, помага при целулит, тъй като стимулира разграждането на телесните мазнини. Кръговият душ намалява болката в ставите, стимулира сърдечно-съдовата система.

Цена 25 лв. – 20 мин.

Подводен струев масаж и хидромасажна вана

Подводният струев масаж подобрява кръвообращението, еластичността на кожата, както и мускулния тонус. Подводният струев масаж помага за премахването на напрежението и стреса, намаляването на целулита и на излишните килограми. Може да бъде използван ефективно за терапия на цялото тяло или на отделни части от него, за цялостна релаксация, отслабване и тонизиране. Тази специална терапия е подходяща за опорно-двигателния апарат и за нервната система, активира метаболизма и подобрява храносмилането.

Подводно-струев масаж/Тангентор 30 лв./20 мин.

Турска баня /хамам/

Хамамът е наследник на древните римски терми и прародител на парната баня в Европа, но с няколко добавки – пяна, масаж, пилинг и аромати. Той е традиционна парна баня, символ на източната култура, чиято основна  философия е физическото и духовното пречистване.

Хамамът е уникален ритуал за релаксация и детоксикация на организма.  Посещението на хамам повишава защитните сили на организма и забавя процесите  на стареене, подобрява кръвообращението, помага при безсъние и тонизира кожата.  Под въздействието на топлината и парата в турската баня се подобрява работата на  сърдечносъдовата система и капилярите, отпушват се порите и протича активна  детоксикация на организма.

Цена Хамам Масаж- 50 мин. – 90 лв.

Апаратен лимфен дренаж

Масажна техника, която стимулира активната циркулация на лимфата в тялото , засилва обмяната на вещества и елиминирането на токсини от организма. Намалява отоците по цялото тяло, особено добре се повлияват ортостатичните периферни отоци. Смята се, че намалява възпаленията и повлиява позитивно на хронични възпалителни заболявания като артрит. Напълно здрави хора също могат да се подложат на лимфен дренаж. Процедурата намалява общото болково възприятие и подсилва имунната система, подобряват външния вид на кожата. Лимфата е една от най-важните течности в човешкото тяло, изпълнява много функции: метаболитни, защитни, имунни и други.

ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ И ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО: Този метод на лечение води до редица ползи за здравето и външния вид:

 • извеждането от тялото на излишната течност и токсини;
  • подобряване на циркулацията на кръвта и лимфата;
  • нормализиране работата на всички вътрешни органи и системи;
  • намаляване на телесното тегло;
  • подобряване на обменните процеси;
  • стимулиране на имунната система;
  • укрепване на венозните стени;
  • забавяне на преждевременното стареене;
  • изглаждане на малките бръчки;
  • стягане на кожата, изглаждане на целулит и стрии.
  • антидепресивно действие

Подобрява се и тургорът  на кожата, която става по-еластична. При редовно провеждане на пресотерапия през годината с препоръчаната честота на повторение, усложненията на това заболяване намаляват значително и общото усещане за комфорт и кондиция се подобряват.

Задължително е процедурата да се комбинира с адекватен дневен прием на вода (препоръчително 2 литра на ден), за да се балансират изведените обеми течност от тялото.

Препоръчителният брой посещения за лимфен дренаж е между 4-6 пъти, поне веднъж седмично. При комбинирането на процедурата с други терапии за отслабване се постига желан ефект в по-кратки срокове.

Цена:
Апаратен лимфен дренаж на крака 20 мин. 40 лв.
Апаратен лимфен дренаж на крака 30 мин. 50 лв.
Апаратен лимфен дренаж на корем 15-20 мин., по преценка 35 лв.
Апаратен лимфен дренаж на 2 ръце, време по преценка 35 лв.

Масажи и терапии

*МАСАЖ ЦЯЛО ТЯЛО 60 лв. – 40 мин.
*ЧАСТИЧЕН МАСАЖ 45 лв. – 20 мин.
*МАСАЖНА ЯКА 30 лв. – 15 мин.
*АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ КРАКА  45 лв. – 20 мин.
*АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ НА КОРЕМ  45 лв. – 20 мин.
*АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ КРАКА и КОРЕМ 55 лв. – 30 мин.
*АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ КРАКА, РЪЦЕ и КОРЕМ 75 лв. – 50 мин.
*МАСАЖ НА ХОДИЛА /рефлексотерапия/ 35 лв. – 20 мин.
*МАСАЖ НА КРАКА 50 лв. – 30 мин.
*МАСАЖ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ 75 лв. – 40 мин.
*ПИЛИНГ НА ТЯЛО С МАСАЖ /в хамам/ 90 лв. – 50 мин.
*ХАМАМ МАСАЖ 90 лв. – 50 мин.
*БАМБУКОВ МАСАЖ 80 лв. – 40 мин.
*АРОМАТЕРАПИЯ 70 лв. – 50 мин.
*АРОМА МАСАЖ СЪС СВЕЩ 80 лв. – 50 мин.
*МАСАЖ С БИЛКОВИ БОХЧИ 80 лв. – 50 мин.
*ШОКОЛАДОВ МАСАЖ /в хамам/ 90 лв. – 50 мин.
*ШОКОЛАДОВ МАСАЖ за ДЕЦА /в хамам/ 55 лв. – 25 мин.
*МАСКА ЗА ТЯЛО С ЧЕРВЕНА или ЗЕЛЕНА ГЛИНА И МАСАЖ 100 лв. – 70 мин.

Антицелулитна отслабваща вакуум терапия

Препоръчителен брой терапии – 15; минумум – 6

Вакуум терапията представлява ефективно решение на проблема с целулита във всичките му стадии и отстраняване на локалните мастни натрупвания в проблемните зони.

Изпълнявайки ролята на дрениращ фактор се допълва въздействието на другите два комплекса от енергии и се подпомага процесът на освобождаване от тялото на токсични вещества и целулитите натрупвания.
Функцията вакуумно всмукване на кожата разширява съдовете и подобрява кръвообращението.
Ефект от процедурата:
Не само се изглажда засегнатата от целулит кожа, но и оформя силуета . Намалява обема на тялото и повишава еластичността на кожата.
* 1 процедура бедра – 30 мин. – 50 лв.
* 1 процедура корем – 20 мин. – 40 лв.
* 1 процедура цяло тяло – 60 мин. – 60 лв.
пакет 15 процедури за цяло тяло – 600 лв.

Маникюр и педикюр

* медицински маникюр – 30 лв.
* с гел лак без декорация – 35 лв.
* с гел лак с декорация – 50 лв.
* изграждане с гел – 8 лв. на нокът, – 70 лв. цялостно
* медицински педикюр 60 мин. – 60 лв.

Козметични процедури и терапии за лице

Информация за козметичните процедури и терапии за лице