МЦ "Минерал Ягода"
Балнео & СПА Комплекс "Минерал Ягода"

медицински център "минерал ягода"

Предлага пълна гама от процедури и терапии за възстанояване на организма след травми и рехабилитация при хронични заболявания.

Съвременната технология ние комбинарахме с безцените свойства на минералната вода и опита на нашите специалисти във физикалната терапия.

Ние предлагаме лечение и профилактика на заболявания на периферната нервна система, опорно-двигателната система, гинекологични заболования, такива на дихателната система, както и кожни проблеми.

Сектора по физикална терапия предлага на своите пациенти електротерапия с високочестотни, нискочестотни и средночестотони токове, магнитотерапия, лазертерапия, терапия с УВ лъчи и разнообразие от топлотерапии – парафинолечение, луголечение и криотерапия.

На същото ниво са обособени сектор за водни терапии и за профилактика на дихателни проблеми включително солна стая с най-ново поколение халогенератор и арома сауна.

Пациентите, които имат нужда от раздвижване могат да се включват в индивидуална или групова кинезитерапия, която се провежда в напълно оборудвания ЛФК салон.

От 01.03.2020 г. МЦ „Минерал Ягода“ има възможността да предложи и лечение по здравна каса. Пациенти с направление № 3 / код 23/ за физикална терапия и рехабилитация ползват специализиран лекарски преглед и голяма част от процедурите безплатно.

Лечението бива съобразено с индивидуалните нужди на пациента и процедурите могат да бъдат ползвани в широк часови диапазон.

За всички пациенти на МЦ „Минерал Ягода“ предлагаме преференциални цени за останалите услуги, които предлага комплекса – СПА услуги и настаняване.

Балнео & СПА комплекс „Минерал Ягода“ и МЦ към него осъществява и прием на пациенти без здравноосигурителни права.

свойства на минералната вода

Лечебно-профилактичните свойства на водата се определят от нейната ниска минерализация и наличието на хидрокарбонатни, натриеви, сулфатни и флуорни йони и на метасилициева киселина в колоидално състояние. Питейното балнеолечение с този тип вода оказва въздействие основно върху стомашно-чревния тракт и жлъчно- чернодробната и бъбречно-отделителната система. Водата намалява хиперацидитета на стомашния сок, увеличава секрецията му, стимулира секрецията на панкреаса и стимулират кинетиката на жлъчните пътища. Ниската минерализация потенцира диурезата. Флуорните йони потенцират дентогенезата.

 

При използване на питейно балнеолечение и балнеопрофилактика (след съответно темпериране до 35-37 ℃ ) оказва благоприятно въздействие при следните заболявания: стомашно-чревни (хронични гастрити, гастродуоденити, язвена болест, ентероколити и други понижена стомашна киселинност); жлъчно-чернодробни (жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища и други.); Бъбречно-урологични (хронични пиелонефрити, хронични цистити, нефролитиаза, уролитиаза, състояние след литотрипсия и други); хронични панкреатити; метаболитни (подагра, затлъстяване, захарен диабет); кариес профилактика и други.

Препоръчително е питейното балнеолечение да бъде провеждано с курсове не по-дълги от 15 дни 250-300 мл преди хранене.

 

Използването на минералната вода за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика е по лекарско назначение, при спазването на строго определени методики и дозировки (количеството на питейната вода, температура и начин на приемане,продължителност на лечебно-профилактична курс).

 

При използване на външно балнеолечение и балнеопрофилактика (след съответно темпериране до 33-35 ℃) оказва благоприятно въздействие при следните заболявания: на опорно-двигателния апарат (дегенеративни и възпалителни (в ремисия) ставни заболявания-артрити, спондилоартрити, артрози, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилоартрит и други); на периферната нервна система (дископатии, радикулити, плексити и други); ортопедични заболявания (за раздвижване при посттравматичени и постоперативни състояния и други); кожни (хронични неспецифични дерматити, атопични дерматити други) и др.

 

Използването на минералната вода за външно балнеолечение и балнеопрофилактика е по лекарско назначение, при спазването на строго определени методики и дозировка (количество на приета вода, температура и начин на приемане, продължителност на лечебно-профилактична курс).

Противопоказанията за външно балнеолечение: специфични заболявания; инфекциозни заболявания; заболявания в активен стадий и декомпенсирана функция на органи системи; онкологични заболявания; ХИБС с ритъмни нарушения; епилепсия.

Физикална и рехабилитационна медицина

Специалист физикална терапия и рехабилитация
Д-р Ирина Събинова

Физикална терапия

Физикалната терапия, по-популярна като като физиотерапия представлява съвкупност от средства и методики, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания. При нея се залага, както на естествени фактори, познати на човечеството от дълбока древност, така и на модерна технология симулираща и усилваща въздействието им. 

водни процедури

Уникален с минералната си вода, комплексът предлага на своите гости опции за водна гимнастика. За да усетите по – силно ефекът и полите на минералната вода ще Ви предложим  6 варианта на тангенторни вани.

кинезитерапия

Кинезитерапията е клон на физикалната терапия, които се занимава с  връзката между движението и здравето. 

Нашите терапии:

контакти

  • с.Ягода, ул. Баненска 13
  • marketing@spahotelmineralyagoda.com
  • +359 42 95 95 95
  • +359 42 95 95 96