вътрешен минерален басейн

Вътрешен минерален басейн

РАБОТНОТО МУ ВРЕМЕ Е ОТ 10:00 ДО 20:00 ЧАСА, КАТО ЗА ГОСТИТЕ НА ХОТЕЛА ПОЛЗВАНЕТО МУ Е БЕЗПЛАТНО. 

БАСЕЙНЪТ Е С ТЕМПЕРАТУРА 36 . ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МИНЕРАЛНАТА ВОДА И БЛАГОТВОРНОТО Ѝ ВЪЗДЕЙСТВИЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ В РАЗДЕЛА С ПОКАЗАНИЯ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ.

СЪСТАВ

 НА 

ВОДАТА 

ПОКАЗАНИЯ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА 

Общата минерализация на минералната вода от сондаж № Сз-37, находище на минерална вода „Ягода“, с. Ягода, община Мъглиж, област Стара Загора е 563 mg/l. Характеризира се като ниско минерализирана, хипертермална, хидрокарбонатно-сулфатна натриева, флуоридна и силициева вода, без санитарно-химични и микробиологични признаци замърсяване. Съдържанието на изследваните микрокомпоненти са в границите на нормите за минерални води. Водата има стабилен физико-химичен състав и свойства и отговаря на изискванията на наредба № 14 за курортните ресурси, курортните местности и курортите (ДВ, бр. 79 от 1987г., после.изм.бр. 70 от 2004г.).

В. СВОЙСТВА:

Лечебно-профилактичните свойства на водата се определят от нейната ниска минерализация и наличието на хидрокарбонатни, натриеви, сулфатни и флуорни йони и на метасилициева киселина в колоидално състояние. Питейното балнеолечение с този тип вода оказва въздействие основно върху стомашно-чревния тракт и жлъчно- чернодробната и бъбречно-отделителната система. Водата намалява хиперацидитета на стомашния сок, увеличава секрецията му, стимулира секрецията на панкреаса и стимулират кинетиката на жлъчните пътища. Ниската минерализация потенцира диурезата. Флуорните йони потенцират дентогенезата.

При използване на питейно балнеолечение и балнеопрофилактика (след съответно темпериране до 35-37 ℃ ) оказва благоприятно въздействие при следните заболявания: стомашно-чревни (хронични гастрити, гастродуоденити, язвена болест, ентероколити и други понижена стомашна киселинност); жлъчно-чернодробни (жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища и други.); Бъбречно-урологични (хронични пиелонефрити, хронични цистити, нефролитиаза, уролитиаза, състояние след литотрипсия и други); хронични панкреатити; метаболитни (подагра, затлъстяване, захарен диабет); кариес профилактика и други.

Препоръчително е питейното балнеолечение да бъде провеждано с курсове не по-дълги от 15 дни 250-300 мл преди хранене.

Използването на минералната вода за питейно балнеолечение и балнеопрофилактика е по лекарско назначение, при спазването на строго определени методики и дозировки (количеството на питейната вода, температура и начин на приемане,продължителност на лечебно-профилактична курс).

При използване на външно балнеолечение и балнеопрофилактика (след съответно темпериране до 33-35 ℃)   

Използването на минералната вода за външно балнеолечение и балнеопрофилактика е по лекарско назначение, при спазването на строго определени методики и дозировка (количество на приета вода, температура и начин на приемане, продължителност на лечебно-профилактична курс).

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА ЗА ВЪНШНО БАЛНЕОЛЕЧЕНИЕ: СПЕЦИФИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

инфекциозни заболявания; заболявания в активен стадий и декомпенсирана функция на органи системи; онкологични заболявания; ХИБС с ритъмни нарушения; епилепсия.

УСЕТЕТЕ ВЪЛШЕБНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА С НАШИТЕ ДНЕВНИ КАРТИ

Ако желаете да станете наш редовен клиент, молим Ви да се обърнете към обслужващия персонал за повече

 информация или се свържете с нас на телефони:  042/ 95 95 95 или 042/ 95 95 96

дневна карта делничен ден

20

ЛВ

ВЪТРЕШЕН МИНЕРАЛЕН БАСЕЙН

ДЖАКУЗИ С МИНЕРАЛНА ВОДА

ФИНЛАНДСКА САУНА

ПАРНА БАНЯ

ШОКОВО ВЕДРО

РЕЛАКС ЗОНА

дневна карта
уикенд

25

ЛВ

ВЪТРЕШЕН МИНЕРАЛЕН БАСЕЙН

ДЖАКУЗИ С МИНЕРАЛНА ВОДА

ФИНЛАНДСКА САУНА

ПАРНА БАНЯ

ШОКОВО ВЕДРО

РЕЛАКС ЗОНА

абонаментни
карти

от 155

ЛВ

1 МЕСЕЦ - ЦЕНА ОТ 155 ЛВ

3 МЕСЕЦА - ЦЕНИ ОТ 500 ЛВ

7 МЕСЕЦА - ЦЕНИ ОТ 875 ЛВ

13 МЕСЕЦА - ЦЕНИ ОТ 1750 ЛВ

АБОНАМЕНТНИ КАРТИ ЗА 2 МА

АБОНАМЕНТНИ КАРТИ СЕМЕЙСТВА